понеделник, 23 август 2010 г.

Нова година 2017 в Будапеща

Будапеща е столицата на Унгария. Разположена е на двата бряга на река Дунав и заема площ над 550 кв. км. Днешната унгарска столица е съставена от два исторически града – Буда и Пеща, разположени съответно на десния и на левия бряг на река Дунав. Обединението на двата града става през 1873 година. В Будапеща живее около 1/5 от населението на Унгария.
В Будапеща има какво да се види:
Унгарският парламент – той е символ на Унгария и е една от най – старите законодателни сгради в Европа. Представлява внушителна сграда с 691 стаи, 29 стълбища, 27 порти и 13 асансьора. Вътре в него и отвън има общо 242 скулптури. В него се намират и унгарските кралски бижута.

Горещи предложения за посрещане на нова година в Будапеща:
В момента няма изгодни оферти. >>> Опитайте някоя от останалите дестинации <<<

Цитаделата – намира се на най – високата точка на града и представлява военна крепост. В нея може да видите изложба на восъчни фигури, предмети и фотоизложбата „Обсадата на Будапеща”.
Площадът на героите – един от основните площади в Будапеща. Той е с голямо историческо и политическо значение. Намира се до градския парк. От двете му страни се намират Музея на изящните изкуства и Дворецът но изкуствата. На площада се намира вековният паметник със статуи на седемте лидери на племена, които са основали Унгария. Паметникът е строен повече от 30 години.
Рибарският бастион – това е тераса със седем кули. Гледката от там е внушителна. Може да се види река Дунав, остров Маргарет, източната част на града Пеща и хълма Гелерт. Наречен е рибарски, защото група рибари са го опазили от разрушение през средновековието.
Църквата Матиас – построена през 1015 година, днешният си вид получава през ХІV век, а в края на ХІХ век е реставрирана. Намира се в областта на замъка на Буда. Легендата гласи, че при мюсюлманската атака е била съборена една от стените на църквата, отзад е била скрита скулптура на Дева Мария. Светицата се явила на мюсюлманите преди тяхната молитва. Вярата им изчезнала и те напуснали града. Така Дева Мария спасила Буда и църквата.
Верижният мост Сечени – първият мост в Будапеща открит през 1849 година. Свързва източната и западната част на града – някогашните Буда и Пеща. В двата му края се намират площад Рузвелт и площад Адам Кларк.
Базиликата Свети Стефан – посветена на първия крал на Унгария Стефан І. Мумифицираната му ръка се пази в мощехранителницата на базиликата. Строена е в продължение на 54 години. Има две камбанарии. Едната от тях се смята за най – голямата в Унгария. От купола гледката е невероятна. До там се стига с асансьор или с изкачването по 364 стъпала.
Замъкът Вайдахунят – разположен е в градският парк на Будапеща. В него се намира Музеят на земеделието.
Музей на изящните изкуства – построен е в неокласически стил и се намира на площада на героите. Музеят е разделен на 6 части, посветени на Египет, Античността, галерия на старата скулптура, галерия със стари картини, модерна колекция и графична колекция.
Унгарски национален музей – открит през 1802 година. В музея има общо 7 изложби, описващи историята на Унгария.
Музей на приложните изкуства – създаден през 1872 година. В него има 5 колекции, които не са тематично разделени.
Зоологическа и ботаническа градина – тук може да видите различни животински и растителни видове, застрашени от изчезване. Идеалното място за ценителите на живата природа.
Може още много да се говори и има какво още да се каже за Будапеща, нейната история и нейните забележителности, но с думи неможе да се опише това чудно великолепие. Посетете този град и се уверете сами в неговите прелести.
Посрещнете новата 2017 година в Будапеща и се запознайте с нейната вълнуваща история. Посетете Унгария и нейната столица и ще останете доволни. Има какво да научите, има какво да видите.
Безспорно Будапеща разполага с множество исторически и културни забележителности, но тук се намира и най – големият търговско – развлекателен център в Централна Европа „Уестенд сити сентър”. Има много хотели, където да бъдете настанени. По улиците на града има множество барове и ресторанти, които Ви очакват да се позабавлявате или просто да се нахраните. По водите на река Дунав се движат много кораби – ресторанти, които също са атракция за туристите.
Възползвайте се от предложението за посрещане на новата 2017 година в Будапеща. Не се колебайте да посрещнете новогодишните празници в Будапеща. Ще прекарате една невероятна ваканция изпълнена с много култура, история и развлечения. Хотелите предлагат програми за новогодишната нощ, които просто ще Ви завладеят. Този красив град Ви обгръща с цялото си великолепие.
Ако все още се колебаете и не Сте избрали къде да посрещнете новата 2017 година, изберете Будапеща. Ще се впечатлите от красотата и прелестите на този град. Хотелите предлагат различни пакети, според желанията и възможностите Ви. Изберете най – подходящия за Вас. Ще прекарате незабравима почивка и прелестна новогодишна нощ в унгарската столица.
Посрещнете новата 2017 година в сърцето на Унгария и ще се впечатлите от красотата на Будапеща. За невероятна новогодишна нощ и прекрасна ваканция изберете Будапеща.


Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година в Будапеща". Кликнете тук за повече информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.