неделя, 12 юни 2011 г.

Нова година 2017 в Солун

Нова година в Солун е празник, който със сигурност няма да забравите. Бляскавия мегаполис е вторият по големина град в Гърция и посрещането на 2016 или 2017 е събитие, което със сигурност няма да забравите. В съчетание с интересната му и богата история и легендарно минало, Солун е предпочитана дестинация за много туристи.
За създаването на Солун също се носят легенди. Градът основан от съпругът на сестрата на Александър Велики, Касандър и носи нейното име – Тесалоники. Той е датиран към 351 г. пр. н. е. и пази безценни реликви както от езическото, така и от християнското си минало.
Много са местата в родния град на Кирил и Методий, които заслужават внимание. Решите ли да посрещнете 2017 година тук, непременно се включете в празничното шествие из улиците на града. Фойерверките, които осветяват нощта са зрелище, което определено си струва да видите.


Горещи предложения за посрещане на нова година в Солун / Гърция:
В момента няма изгодни оферти. >>> Опитайте някоя от останалите дестинации <<<

Но Нова година в Солун е не само светлини и музика, а и приключение. Живописните улички на града, красиви дори през зимата, със сигурност ще привлекат вниманието ви с пъстрата смесица от традиционни къщи издържани в класически гръцки стил и луксозните търговски центрове с футуристичен дизайн. Истински рай за почитателите на пазаруването е, както градския пазар с изпълнените си с щандове с стоки, така и търговската улица Александър велики. Тук са изложени последните модни колекции на световно известните дизайнери в едни от най-луксозните бутици, които сте виждали.
Богатата история на града може да бъде разказана от всеки пътеводител, но не всеки ще ви покаже едни от най-красивите и живописни забележителности. Крайбрежната алея с Бялата кула е едно от местата, които непременно трябва да посетите. Считана за символ на града от мрачен турски затвор, сградата днес е превърната в музей, където се пазят ценни находки . Не по-малко величествен и интересен е и храмът на светецът покровител на града – катедралата „Св. Димитър“. Солунчани разказват, че водата която тече от чешмата вътре минава през мощите на светеца и притежава лечебни свойства.
Освен безкрайно почитан и уважаван, светецът е герой и в много легенди, в които се е проявява като пазител на града Особено популярна е историята за обсадата на Солун. Според гръцкото предание именно светецът покровител пронизал с копието си цар Калоян, а не предател изпратен от куманската царица.
Посрещането на Нова година в Солун не трябва да остане в спомените ви единствено като празненство по повод посрещането на 2016 или 2017 година. Веднъж пристигнали в древния град си организирайте опознавателна екскурзия, защото има какво да видите. Особено впечатляваща е арката построена от римския император Галерии след победата му над персите. Недалеч от нея се намира и гробницата на владетеля. И макар мощите му вече да не почиват там, гробницата все още впечатлява с величието и архитектурата си.
Като главен християнски център на Гърция, в Солун се намира и седалището на Гръцката православна църква и Солунската епархия. Сградите и на двете са истински архитектурни паметници и част от културното наследство на града и ако решите да отскочите тук за ваканцията си през 2017 определено отделете време да ги посетите.
Ако сте решили да прекарате няколко дни през 2017 тук или планирате да празнувате Нова година в Солун, непременно посетете и църквата Св. София. Мозайките и стенописите запазени в нея са изумителни освен, че са доста стари. Фреските са датирани към 690 г. сл. н.е., а самата църква е считана за една от най-големите на Балканския полуостров.
С богатото си културно наследство, десетките храмове и църкви, Солун е един от най-интересните и очарователни градове в Гърция. Затова независимо дали сте планирали просто да го посетите на път за някой от морските курорти или се чудите дали да не посрещнете 2017 година там, Солун е място с уникален дух и култура, които си заслужава да опознаете.
Не по-малко интересни са университетът Аристотел най-големият на балканския полуостров и площада. А търговската улица носеща същото име е една от най-известните в Европа.
Богатото и древно историческо наследство на града пази още от спомените си. Именно тук са родени създателите на глаголицата Кирил и Меродии и пак тук е пребивавал един от основоположниците на християнството за източна Европа- апостол Павел. Именно тук една българска принцеса става византийска императрица, а гръцка – българска царица.
Множеството църкви и раннохристиянски паметници са основните забележителности, които можете да видите тук. Освен тях и стотиците малки магазинчета , този град носи духа на новото време с космополитното си излъчване. Забележителен модерен и древен Солун ще ви предложи наистина много развлечения ако решите да празнувате 2017 година тук.


Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година в Солун / Гърция". Кликнете тук за повече информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.