неделя, 12 юни 2011 г.

Посрещане на нова година 2017 на остров Корфу

Организирането на почивка за празниците често си е цяло приключение. Особено ако планирате да пътувате с децата и семейството. Мястото трябва да бъде подходящо за тях, с топъл, но умерен климат, добра почивна база и без да претъпкани хотели. А ако става въпрос за почивка през празниците проблемът се усложнява. Затова отличен избор за посрещането на 2017 е възможността да празнувате със семейството си Нова година в Корфу.
Като цяло и през 2016 и през 2017 гръцкото Беломорие има какво да предложи стане ли въпрос за почивка. Но истинската перла сред островите се намира не другаде, а в Йонийско море. Приказният остров Корфу е не просто място, където можете да забравите за останалия свят, а истинско късче от рая. И независимо дали планирате лятната си ваканция или се чудите къде да отпразнувате 2017 година, не пропускайте да се потопите в неземно очарование на това място.

Горещи предложения за посрещане на нова година на остров Корфу / Гърция:
В момента няма изгодни оферти. >>> Опитайте някоя от останалите дестинации <<<
Венецианска архитектура, средиземноморска растителност и бели слънчеви плажове посрещат всеки гост решил да прекара Нова година в Корфу. Великолепието на острова на нимфите не губи своето очарование дори и през зимата. Тук температурите не падат под 8-10 градуса, а дъждът е само още един щрих към чара на това място. Панорамните изгледи просто спират дъха, а столица на Керкира ( Корфу ) е запазила романтичното си излъчване и то не само заради средиземноморската си атмосфера.
Архитектурният ансамбъл на столицата Корфу е едно от нещата, които определено трябва да видите. Тук си дават среща традиционния гръцки стил и класическата венецианска архитектура. Част от морската република през вековете, островът е запазил много от нейните традиции, които дори и през 2016 и 2017 продължават да оживяват. Особено популярен сред туристите е ежегодният карнавал, който макар да не се слави с блясъка на венецианския си прародител със сигурност заслужава да бъде видян. Карнавалното шествие увлича всички, струпали се да му се порадват.
Старият град на столицата Корфу очарова не само с красивата си атмосфера, но и с романтичните си ресторантчета с изглед към морето. А маслиновите гори редуващи тропическата растителност, превръщат мястото в оазис на спокойствието и тишината. Интерес за мнозина представлява и старата крепост Палео Фрурио, която е разположен в края на града, недалеч от близкото рибарско селце. Основното й предназначение днес е да бъде сцена за музикални събития и спектакли, както и на тържествата по повод посрещането на 2017 година, но някога тя е била щаб-квартира на морския гарнизон. Друга крепост в града Нео Фрурио или новата крепост се намира близо до централния площад Еспланда и представлява огромен комплекс от отбранителни съоръжения построени в североизточната част на града.
Празнуването на Нова година в Корфу не би било пълноценно без посещение на двореца „Ахилион“ с прилежащите му паркове. Някога резиденция на австрийската императрица Сиси, замъкът очарова с красивите си градини и множество паметници на митичния гръцки войн. Великолепна статуя на императрицата, намираща се близо до входа и днес символ на преклонението на жителите на острова към една от най-обичаните владетелки в Европа.
Корфу е не просто остров с богата история, а място обвито от красота и мистика. Това прекрасно късче от Гърция очарова и покорява всеки решил да се докосне до него. Затова със сигурност ще останете очаровани от почивката си решите ли да празнувате Нова година в Корфу.


Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година на остров Корфу / Гърция". Кликнете тук за повече информация.

1 коментар:

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.