неделя, 12 юни 2011 г.

Посрещане на нова година 2017 на остров Тасос

Тасос е един от сравнително малките, но много красиви острови в южната част на Гърция. Освен с прекрасна морска кухня, романтична атмосфера и богата история, комплексът ще ви очарова с живописните си брегове, бистри води и интересни забележителности. А благодарение на мекия си климат той прекрасно място за ваканция през 2016 или празнуване на 2017 година. Зелените хълмове, маслиновите гори и прекрасното вино ще превърнат деня ви в истински празник, особено ако решите да посрещнете Нова година в Тасос.
На острова със сигурност има какво да видите, ако сте планирали кратка ваканция или искате да посрещнете 2017 там. Като започнем от живописното пътуване с ферибот през Бяло море, до чистите улици, древни храмове и красива природа, островът ще ви предложи разнообразни и интересни развлечения. Множеството маслинови гори, които го обгръщат заедно със скалистите си хълмове, карат Тасос да изглежда доста стръмен и непристъпен. И наистина, ако искате да го обиколите целия си обуйте удобни обувки и изберете стабилна кола. Все пак крайбрежието и столицата Лимена са достатъчно достъпни за всеки турист, който не държи да участва в туристически поход. Ситния бял пясък по малката плажна ивица също възхищава, а дори при дъждовно време островът е прекрасен. В малките симпатични магазинчета ще откриете всевъзможни сувенири, а крайбрежните заведения в Лимена ще ви предложат богато разнообразие от свежи напитки. За почитателите на археологията безспорен интерес ще представлява историческият музей,който е едно най-интересните места, които можете да разгледате. Храма на Дионисий е другият исторически център, който не бива да пропускате и който също се намира недалеч от тук.


Горещи предложения за посрещане на нова година на остров Тасос / Гърция:
В момента няма изгодни оферти. >>> Опитайте някоя от останалите дестинации <<<


Но независимо дали става въпрос за почивка през лятната ваканция или празнуване на 2016 или 2017 година, острова ще ви посрещне по всяко време с уникалната атмосфера и отлично обслужване. Всеки гост решил да прекара Нова година в Тасос, остава очарован от мистиката и романтиката, които обгръщат острова.
Хиляди легенди се разказват за зеления остров. В една от тях се разказва, че някога тук са живели сладкогласните сирени, опитали се да омагьосат и митичния Одисей, а според друга дължи името си на брата на красивата Европа Тасос. Историята разказва, че когато тръгнал да преследва отвлечената си от Зевс сестра, младият принц попаднал на непознат остров, който дотолкова го очаровал с красивата си природа, че младежът решил да остане и да живее на него. И мит или не местните жители обожават тази легенда и с удоволствие я разказват на всеки турист, проявил интерес да я чуе.
Нова година в Тасос е изживяване, което със сигурност ще запомните. Защото освен с красивите си плажове и древни паметници, островът е известен с прекрасната си кухня. Тропическите плодове и традиционните морски ястия са неотменима част него, а стотици туристи го посещават само, за да се насладят на майсторството на тасоските готвачи. Освен това тук правят и от най-хубавия гръцки зехтин, както и неповторимо бадемово масло.
Ювелирните магазини са друго изкушение, което подмамва много туристи в живописната Лимена. Красивите бижута с традиционен гръцки дизайн са желан подарък и от много дами, решили да празнуват Нова година в Тасос. Освен това цената им е изненадващо примамлива, а стилът им – без еквивалент. Славата им със сигурност ще се запази и през следващата 2017 година.
Затова независимо дали планирате романтичен уикенд за двама или търсите място, където да отпразнувате 2017 година с приятели със сигурност мястото е едно-Тасос, един остров пълен с изненади.

Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година на остров Тасос / Гърция". Кликнете тук за повече информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.