неделя, 19 юни 2011 г.

Посрещане на нова година 2017 в Дубровник

Празнуването на Нова година в Дубровник е спомен, който ще ви остане за цял живот. Белокаменния град е известен не само е с богатата си и интересна история, но и с разнообразните възможности за отдих и почивка, реши ли да отдъхва тук човек. Затова, ако търсите спокойно и в същото време приятно място за ваканцията си, не пропускайте възможността да прекарате дойдете през 2016 или 2017 година в Дубровник.
Наричан Перлата на Адриатика , Дубровник е град в който винаги има какво да видите. Десетки романтични кътчета идеални за разходка, многобройни магазинчета за сувенири пръснати из живописните улички на стария град и разбира се много слънце, зелени гори и високи средновековни крепости. Нова година в Дубровник е време в което легендите сякаш оживяват.


Горещи предложения за посрещане на нова година в Дубровник / Хърватска:
В момента няма изгодни оферти. >>> Опитайте някоя от останалите дестинации <<<

Посетите ли Дубровник през 2016 или 2017 той ще ви очарова, както с уникалния си облик като град, така и с високите планини, зелените гори и красивите лозя. Старата част на Дубровник е неповторима с белите къщи, чийто червени покриви проблясват на слънцето. А крепостната стена, ограждаща от три страни града роден край бреговете на Адриатика само още повече подчертава бистрите води на тюркоазено – зеленото море, които се разбиват в нея.
Ако сте посещавали и преди града и планирате да посрещнете 2017 тук, модерните хотели в новата част на Дубровник със сигурност ще се окажат подходящ избор, не само заради удобствата, но и заради отличната почивна база, с която разполагат. А ако искате да прекарате зимните празниците в града, те със сигурност ще ви предложат и доста интересна коледна програма.
Нова година в Дубровник е възможност да се докоснете до един истински град- музей, чиито съкровища не са скрити под куполите на галерии и дворци, а са отвън на открито. Красивите крепостни стени предоставят изумителен изглед към морето, а живописните къщички в старата част на града отразяват пъстрата смесица от Средновековие и Ренесанс, която се усеща в архитектурния ансамбъл на целия град. Много от модерните сгради си съперничат за вниманието на туристите с готически фонтани, храмове и дворци от епохата на Ренесанса.
Изключително популярна сред туристите, като забележителност е централната улица в старата част на града заедно с площада - Страдун. Особено интересна за посетителите е и главната порта – Пиле. Не може да посетите Дубровник, дори и за кратка почивка през 2017 без да се разходите по нея или да не се отбиете до крепостта Минчета. От векове тя се извисява над града превръщайки се и в негов символ .
Също толкова забележителен е княжеският дворец в Дубровник, превърнат днес в музей с много интересна и богата история. Не по-малък интерес привлича и Францисканския манастир, чиито коридори са украсени с красиви готически колони, а в непосредствена близост до него се намира големият фонтан на Онуфри.
Но безспорно най-красивата и най- популярна забележителност в Дубровник си остава катедралата „Възнесение на Дева Мария” Тук са запазени уникални реликви, а самия храм с величественото си излъчване и великолепни цветни витражи, днес е считан за едно от най-значимите съкровища на града.
Празнуването на Нова година в Дубровник е не само шанс да видите всички тези забележителности, но и много повече. Обиколка около стените на града, посещение на малкия остров Локрум са само част от забележителностите, които си струва да видите ако изберете да празнувате 2017 тук. А почивката ви със сигурност ще бъде по-пълноценна, ако опитате от великолепната дубровнишка кухня и изтънчените вина, които градът предлага.


Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година в Дубровник / Хърватска". Кликнете тук за повече информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.