неделя, 19 юни 2011 г.

Нова година 2017 в Охрид

Един от най-очарователните и древни градове в Македония безспорно е Охрид. Виден център на славянската писменост и култура, градът има изключително интересна и богата история. И дори и през 2016 и 2017 селището продължава да очарова туристите избрали да го посетят. Ако решите да посрещнете Нова година в Охрид ще останете запленени от спокойствието и величието, които този град излъчва.
Охрид е град с древна и богата история. Като център на славянската култура, тук са запазени множество манастири в които са се съхраняват много от безценни ръкописи за славянската писменост. Построени са и над 365 църкви на територията на града, за които местните се шегуват, че има по една за всеки ден от годината. А техният звън няма да остане незабелязан и през 2017, особено ако сте решили да празнувате Нова година в Охрид. Тук са запазени и някои изключително ценни антични паметници– гръцки амфитеатър и храм на египетската богиня Изида.
Средновековието е може би най-запазено в облика на старопрестолния град. Църквите, манастирите и дори крепостите сякаш са устояли на времето, за да запазят до днес спомена за миналото. И ако решите да дойдете тук дори за кратко през 2016 или 2017, сред десетките забележителности и атракции, не пропускайте да видите историческия музей. Останала с името „Робевата къща“, тъй като някога е бил дом на видната фамилия, днес сградата привлича интерес не само с експонатите , които се съхраняват в нея, но и с възрожденската си архитектура.

Горещи предложения за посрещане на нова година в Охрид:
В момента няма изгодни оферти. Опитайте някоя от останалите дестинации
Независимо дали сте на ваканцията тук или планирате да посрещнете Нова година в Охрид, задължително трябва да видите стария град. Отдаде ли ви се възможност да посетите града през 2017, не пропускайте старата част. В нея са разположени, както множество галерии, така и редица етнографски и археологически забележителности. Тук, малките криволичещи улички ще ви отведат до много живописни къщи и крепости съхранили атмосферата на миналото. А най-забележителното кътче , което просто не може да подминете е Охридската чаршия. И днес ще чуете разкази за нея –за многобройните магазинчета и бели колони, които са били построени там.
Недалеч от старият Охрид се намира и уникална музейна експозиция, която представлява възстановка на праисторическо селище. Тук жилищата са построени върху колове, пресъздаващи домовете и бита на хората през бронзовата и желязната епоха.
За миналото на града и блясъкът, който той е притежавал преди векове, говорят и редица византийски паметници. Освен мозайките запазени в някои манастири, в галерията за икони се съхраняват образци още от 11 век, а голяма част са изработени от местните работилници. Други са подарени на града от видни солунски или цариградски зографи, но всички те са част от уникалното наследство на града.
Много популярна забележителност, която не можете да пропуснете дори и да сте решили просто да прекарате Нова година в Охрид е Самуиловата крепост. Наричана „цитаделата“, средновековната сграда още пази спомена за подвизите на знаменития владетел и е едно от най-известните места в града. Други популярни забележителности, които непременно трябва да видите докато сте тук, макар и за кратка ваканция през 2017 са манастира „Свети Наум Охридски“, възстановената църква „Св. Климент Охридски“ и сградата на църковното училище към нея. А една от най-красивите забележителности на града е езерото. Възпято в много песни и свързвано с десетки предания то е едно от най-красивите кътчета в цяла Македония. Непосредствено до него се намира символът на Охрид - църквата „Свети Иван Канео“, а зелените планини, които го обръщат придават неповторима романтика и излъчване на това място.

Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година в Охрид". Кликнете тук за повече информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.