неделя, 12 юни 2011 г.

Посрещане на нова година 2017 в Атина

Атина е един от най-известните и древни европейски градове. При това макар и доста близо тя пази в себе си една уникална и неповторима култура, която няма да ви остави безразлични. Изберете ли това място за кратка ваканция през 2016 или за да посрещнете 2017, със сигурност ще има за какво да разказвате. А тържествата по посрещането на Нова година в Атина са нещо, което задължително трябва да видите с очите си.
Да прекарате в този град новогодишните празници и да посрещнете 2017 е нещо което със сигурност няма да забравите. Освен блясъка на среднощна Атина с извисяващият се над града Акропол и стотиците музеи и театри, ще се докоснете до богатство от история, за каквото не сте и сънували. Величието и достолепието на хилядолетния мегаполис изгрява не само с слънцето сутрин, но и с хилядите светлини нощем.

Горещи предложения за посрещане на нова година в Атина / Гърция:
В момента няма изгодни оферти. >>> Опитайте някоя от останалите дестинации <<<

Посрещането на Нова година в Атина има до голяма степен и мистичен характер. Защото освен като важен център на християнството, градът е още и пазител на стотици предания. Древната богиня, дала името на днешната столица на страната е в основата на десетки митове и легенди. Сред най-известните е митът за основаването на града. Когато пред царя на атиняните човекът-змия Кекроп застанали две от големите божества на древногръцкия пантеон, Посейдон и Атина, именно мъдрият владетел избрал богинята за кръстница на града. В знак на признателност тя подарила на града маслиновото дърво, законите и мъдростта. Посейдон, макар и да не бил избран за кръстник, също богато дарил гражданите. Обещанията за слава и богатства се сбъднали и днес Атина е един от най-богатите и известни градове в света. Неизменна част от легендата представлява храма Ерехтион, чиито останки можете да разгледате докато се разхождане около Партенона. Митът разказва, че е построен от атиняните в знак на почит към Посейдон и Атина.
Специалният храмов комплекс посветен на богинята и днес е една от най-ценните и архитектурни забележителности на града наред с Акропола. Партенонът посветен на митологичната основателка е едно от най-посещаваните места и най-голямата гордост за гърците. При празници и чествания блясъкът на фойерверките му придава почти мистичен вид- магия, която ще можете да усетите само ако решите да посрещнете 2017 там.
Сред забележителностите, които непременно си заслужава да видите независимо дали сте на почивка през 2016 или празнувате 2017, са библиотеката и националния университет. Класическата гръцка архитектура и статуите на най-големите древногръцки философи придават неотразимо излъчване и на двете сгради. Не по-малко интересна е и сградата на парламента с неокласицистичния си стил. А историческия музей на града ще ви покаже голяма част от културното наследство, което Гърция грижливо пази.
Блясъка на мегаполиса и неговите уникални кътчета, го превръщат в доста предпочитано място за празници и тържества. Стотици хиляди туристи идват тук , за да се докоснат до късче жива история. Но не по-малко интересни изненади може да ви предложи столицата решите ли да празнувате Нова година в Атина. След блясъка и фойерверките на новогодишната нощ, в ранното утро на 2017-та не пропускайте на посетите ромейския пазар. Там със сигурност ще можете да изпиете чаша от ароматното гръцко кафе, приготвено както никъде другаде. Някога на това място се е намирала Адрианската библиотека, от която днес са запазени само 4 колони.

Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година в Атина / Гърция". Кликнете тук за повече информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.