неделя, 12 юни 2011 г.

Нова година 2017 в Халкидики

Сред морските курорти, полуостров Халкидики е едно от най-живописните и интересни места в Гърция. Той не само вълнува и очарова с богата си и разнообразна природа разпределена между трите му ръкава Касандра, Ситония и Атон, но е и прекрасно място, където да отпразнувате 2017 година. И ако решите да посрещнете Нова година в Халкидики със сигурност ще си прекарате повече от приятно.
В зависимост от личния си вкус можете да прекарате ваканцията си през 2016 или да посрещнете 2017 година в някой от луксозните и шумни курорти на Касандра, уединени на плажа в Ситония или близо до Света гора на Атон. 
Изберете ли да прекарате Нова година в Халкидики, в търсене на забавления и веселие Касандра е правилният избор. Крайбрежието на този ръкав на полуострова наистина е впечатляващо с белите си плажове и многообразието от китни хотели. Големите курорти Калитеа, Ханиоти и Пефкохори се намират едва на стотина километра от Солун и се гордеят не само с чистите си плажове, но и с развитата си туристическа база. Така, че ако искате да прекарате една динамична и весела Нова година в Халкидики , именно това е мястото.
През последните години, полуостровът е един от най-посещаваните морски курорти като и през 2017 нещата няма да са се променят. Освен с китните заведения и елегантните хотели, Касандра се гордее и с древната си история. Тук се намира легендарната планина Олимп, а също така и живописните Саронийски и Торонийски заливи.


Горещи предложения за посрещане на нова година в Халкидики / Гърция:
В момента няма изгодни оферти. >>> Опитайте някоя от останалите дестинации <<<

Древният град Потидеа е едно от най-посещаваните места от туристите през цялата 2016 година. Освен че селището е известно с култа си към Артемида тук са запазени останките и на храмови комплекси посветени на Зевс, Амон и Дионис.
Ситония е другия ръкав на Халкидики, който се радва на прекрасна репутация не само сред летовниците. Посрещането на Нова година в тази част на Халкидики ще се превърне в райска ваканция, особено ако искате да избягате от летните жеги и от шума на големите курорти. Уникалното съчетание между хълмове и гори прави това място наистина отличен избор за семейна ваканция с малките си хотелчета разположени по крайбрежието недалеч един от друг, но осигуряващи достатъчно уединение на туристите. По-големите курорти като Неос Мармарис, Никити и Метаморфоза разполагат също с много модерна почивна база, но далеч не са толкова пъстри и шумни, както тези Касандра.
Що се отнася до тези, които искат да посрещнат 2015 година сред лукса и блясъка на големите хотели, но не желаят да напуснат Ситония, комплекса Porto Carras напълно отговаря на тези условия. От голф клуб до собствена винарна, с казино,частно пристанище и детски клубове, комплексът се ползва с забележителна репутация като предпочитано място за различни празненства включително посрещането на 2015 година.
Но нито една ваканция на полуострова, нито празнуване на Нова година в Халкидики могат да бъдат пълноценни без посещение на полуостров Атон. За създаването му се носят десетки легенди сред които най-популярната е, че това е градината на Богородица и затова друга жена няма право да стъпва на него. Наистина монашеската република разположена на хълма Света гора се ползва със специален статут и вътре не се допускат цивилни лица там, но все пак има достатъчно места от полуострова, които можете да посетите свободно.
На границата с манастирите се намира древният град Уранополис, който впечатлява с живописни плажни ивици и кристално синьо море. Особено очарователна е главната улица с малките варосани в бяло къщички. Църквата в центъра на селището е едно от най-посещаваните места тук.
Халкидики наистина има какво да предложи на гостите и посетителите си като предпочитана туристическа дестинация. С развитата си почивна база, чистите плажове и красива природа, полуостровът предлага развлечения за всеки джоб и всеки вкус.

Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година в Халкидики / Гърция". Кликнете тук за повече информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.