неделя, 19 юни 2011 г.

Нова година 2017 в Кипър

Едно от най-красивите и привлекателни места, където можете да празнувате 2017 година е Кипър. Красивият остров очарова не само с природата и древната си култура, но и с разнообразните си забележителности. Любима почивна дестинация не само през лятото, но и през зимата, посрещането на Нова година в Кипър може да бъде един чудесен избор за зимните празниците.
Красив и древен, островът на Афродита и днес вълнува фантазията и въображението на мнозина. Прекрасно кътче, където да избягате от летните жеги през 2016, романтичен избор за меден месец през 2017 или просто място където да се усамотите за няколко дни, Кипър е идеално място за почивка и отдих. Тук зимата е винаги топла, а развлеченията - най-разнообразни.


Горещи предложения за посрещане на нова година в Кипър:
В момента няма изгодни оферти. >>> Опитайте някоя от останалите дестинации <<<

Ако решите да празнувате Нова година в Кипър, посрещането на 2017 в столицата Никозия със сигурност ще остави най-ярки спомени. Градът не само предлага разнообразни възможности за отдих и забавления, но и шанс да посетите редица интересни забележителност, част от историята на острова неизменно повлияна от англичаните, венецианците, французите и дори турците. Архитектурата на града представлява пъстра смесица от източната и западната култури и умело преплита блясъка на модерния град с величието на миналото. При това всички етнически групи съжителстват непосредствено една до друга. Ако случайно през 2016 или 2017 сте на почивка тук и решите да се разходите из града ще видите известна английска банка построена точно до ориенталски пазар, а китайски ресторант до гръцка таверна и ирландски пъб. Именно тази уникалната компилация от различни културни влияния прави Кипър толкова неповторим.
Забележителностите на острова са много. С тях са свързан и редица митове, сред които и легендата за раждането на гръцката богиня на любовта - Афродита. Недалеч от изпъстрения с мозайки Пафос, край брега на морето се намира огромна скала, която не можете да пропуснете. Според легендата именно на това място от пяната на вълните се е родила красивата богиня. В града, обявен за нейно родно място се пазят още построените в нейна чест, фонтан на любовта и баните на Афродита.
Лимасол е вторият по големина град на острова и ако искате да празнувате 2017 година извън Никозия, спокойно можете да се спрете на него. Средновековен музей, множество църкви и крепости запазени от античността, са само част историческото наследство на града. Днес те си поделят вниманието на туристите с модерните таверни, дискотеки и младежки клубове, предлагащи отлична кухня, страхотна музика и много добро настроение. За любителите на водните приключения са изградени три аквапарка, а в началото на септември тук се провежда и винен фестивал.
Празнуването на Нова година в Кипър не би било пълноценно без посещение на курорта Агиа Напа. Малкият град е сред най-харесваните туристически дестинации, заради чистите си брегове и сапфирено сините води на морето. А плажа Ниси бийч напълно заслужава прозвището „кипърската Ривиера“, заради уникалната си природа и белите пясъчни плажове.
Освен това, ако искате да отпразнувате Нова година в Кипър, по най-веселия и щур начин, тук е вашето място. От години на курорта с вечнозелените дървета, палмите и слънчевото време му се носи славата на парти зона. Затова не пропускайте шанса сами да се убедите в това.

Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година в Кипър". Кликнете тук за повече информация.

1 коментар:

  1. прекрасни снимки прекрасни оферти просто човек да се чуди какво да си избере - в последните години има много голям избор на оферти както за почивки през лятото, така и за зимата както и за празниците като Нова година и Великден, Никозия Кипър са много интересно място и заслужава да се посети - ще го направя при първа възможност - поздрави и до скоро

    ОтговорИзтриване

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.