неделя, 19 юни 2011 г.

Посрещане на нова година 2017 в Тунис

Зимата често е считана за студен и неприятен сезон, който потиска и депресира. Студът и лошото време могат доста да помрачат настроението през празниците. Затова едва ли има по-хубав подарък за празниците през 2017, от това да посрещнете Нова година в Тунис.
Загадъчна като името си Тунис е една от най-екзотичните и живописни страни в северна Африка. Тук през цялата година можете да се наслаждавате на слънчево време, красива природа, древни паметници и екзотична култура. А изберете ли я за ваканция през 2016 или 2017 със сигурност няма да останете разочаровани. Сред белите пясъци, близо до дивите животни красивите дворци, празнуването на Нова година в Тунис ще се превърне в прекрасно преживяване.


Горещи предложения за посрещане на нова година в Тунис:
В момента няма изгодни оферти. Опитайте някоя от останалите дестинации

Посрещането на Нова година в Тунис със сигурност е и прекрасна възможност д се запознаете отблизо с богатата и древна история на страната. Столицата Тунис също има с какво да се похвали. Построена близо до останките на древния Картаген тук и днес могат да видят някои от величествените руини на древния град-държава, намиращи се извън столицата. Десетки легенди разказват, че през вековете градът много пъти е ставал убежище за морските пиратите кръстосващи Средиземно море, а край бреговете му не един кораб е акостирал със своите съкровища.
Ако сте избрали именно Тунис, за почивката си през 2016 или искате да посрещнете тук началото 2017 година, едно от първите места, които си струва да посетите в столицата е зоопарка. Предпочитано място за туристите и децата, в огромният зоопарк се отглеждат и някой от най-редките диви животни, особено ценен сред които е белият носорог. Тук можете да видите предимно африкански животни,но има и други екзотични видове. Ако сте планирали семейна ваканция за празнуването на Нова година в Тунис, зоологическата градина със сигурност ще се превърне в любимо място за децата. Друга местна забележителност е музеят Бърдо, където се пазят редки артефакти свидетелстващи за древната култура и история на района.
Курортът Монастири е място, което непременно трябва да посетите дори и да сте дошли за кратка ваканция през 2017 година. Живописното рибарско селище днес разполага с отлична почивна база, мек климат и страхотна кухня. Тук можете да видите редица интересни исторически забележителности като старата крепост Рибат и джамията Боргуиба, известна с позлатените си куполи.
А за да се докоснете до истински екзотичната атмосфера на Тунис, не пропускайте да посетите и някои от градовете-оазиси като Чебика и Тозьор. Тук освен красивите палми и интересните сгради тук ще имате възможност да опознаете и арабския облик на Тунис, който е очарователен. Непременно отделете време от обиколката си, за да видите старата част на Тозьор. Тя е много популярна и интересна със специфичната си архитектура и традиционните жълто-бели къщи. Не можете да посетите Тунис, било то и за кратка ваканция през 2017 без да сте видели Матмата. Малкият берберски град в миналото е бил обект на десетки предания. Уникалните къщи под земята, които и днес са обитаеми предизвикват удивление и възхита у много туристи. Не пропускайте възможността да опознаете този град отблизо- легендите и разказите за него ще ви очароват, а реалността просто ще ви плени.

Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година в Тунис". Кликнете тук за повече информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.