понеделник, 23 август 2010 г.

Нова година в Прага - 2017

Прага, гадът на стоте кули е едно от най-подходящите и достъпни места за посрещане на нова година. Изпращането на старата 2016 и посрещането на 2017 е един от най-чаканите и приятни празници през годината. Дългата серия от почивни дни включвайки и тези от коледните празници са една прекрасна възможност за планиране на екскурзия в чужбина и посещаването на дестинация, която изисква поне 4 или 5 дни, за да се посетят всички забележителности и да се насладите на дестинацията. Столицата на Чехия, Прага е в топ списъка от направления за нова година с богатите си културно-исторически забележителности и относително близката дистанция от България. В списъка от екскурзии могат да се намерят оферти за посещение на Прага с автобус или самолет и преценката на избора е само в бюджета, с който разполагате в определения момент. Разликата в цените е около 500 лева в плюс за тези със самолет, но преимуществото е бързото пристигане и повечето време за отдаване на забележителностите на Прага. Пътуването с автобус отнема около 20 часа в едната посока от София до Прага, като повечето туроператори организират екскурзиите си с начална точка Пловдив и София е междинна спирка в пътя към Прага. Самолетните екскурзии използват чешките авиолинии или полет с България еър, като полета трае около 2 часа в едната посока, но полетите се от летище София и удобството в този случай е само за жителите на София.
Цените на екскурзиите с автобус до Права варират в зависимост от избора на категория хотел и варират в рамките на 450 до 600 лева, като това са цени с избор на 3 или 4 звезден хотел за 4-5 нощувки. В цената не се включват таксите за вход и посещения на културно-историческите забележителности на Прага. В споменатата цена не се включва и цената за посрещането на нова година, за която ще дадем повече информация малко по-долу в текста.


Горещи предложения за посрещане на нова година в Прага / Чехия:
В момента няма изгодни оферти. >>> Опитайте някоя от останалите дестинации <<<

Самолетните екскурзии са значително по-скъпи и варират отново в зависимост от избора на хотел. Типични цени за 4 нощувки са от 400 до 600 евро и не включват летищни такси, такси за посещения ма музеи и новогодишна вечеря.
Новогодишната вечеря е сумата, която варира в широки граници и зависи от ресторанта и локацията му. Възможно е да изберете новогодишна вечеря в централните части на Прага или вечеря в някой квартал на Прага. Цените в центъра на града варират от 200 до 400 лева, като предлагат богат избор на предястия, напитки и десерти. Има оферти за посрещане на 2017 в квартални ресторанти на цена 85 лева, като цените за деца до 12 години са 50 лева.
В останала част от екскурзията до Прага, можете да посетите безброй многото забележителности на Прага и да се насладите на исторически забележителности като: църквата Света Богородица, Карлови мост, Старе место, Кметството и прочутия часовник от 14 в., катедралата Свети Вит, пивоварна Старопрамен, пл. Храдчанске намести, двореца Стернберг и двореца Шварценберг, двореца Валдщайн, Мала страна, Старе место, Нове место - Вацлавския площад, екскурзия до Карлови Вари, Стария замък, музея на Алфонс Муха, на Сметана, на Дворжак.

Имайте предвид и тези особености при планирането на екскурзията си до Прага:

Необходими документи:
- валиден задграничен паспорт или лична карта;
- за непълнолетни / до 18 г./ нотариално заверена декларация от родителите за съгласието им да пътуват сами или с един от родителите (оригинал + фотокопие)

Време:
Прага се намира в часови пояс с време -1 час от този в България

Климат:
Умерено континентален, средната температура през зимата е около -5 градуса по целзий.

Валута
Среден курс на чешката крона. 1 евро / 25 крони



Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година в Прага / Чехия". Кликнете тук за повече информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.