сряда, 2 май 2012 г.

Нова година 2017 на Карибите

Сигурно обичате далечни, екзотични острови и винаги сте мечтали поне един път да отидете на подобно място. Новогодишните празници са подходящо време да си направите такъв подарък и да посрещнете новата 2017 на топло и красиво място. Многобройни са новогодишните оферти за различни екзотични дестинации, всяка от които си има своето очарование и предимства.

Сред смятаните за най-красиви кътчета на Земята са Карибските острови. Те са разположени на запад и север от Южна Америка, на изток от Централна Америка и на югоизток от Северна Америка. Представляват архипелаг в Карибско море, включващ Големите Антили и Малките Антили. Големите Антили обединяват Куба, Хаити, Ямайка, Доминиканската република и Пуерто Рико. Част от Малките Антили са Барбадос, Невис, Сейнт Китс  и др. Карибските острови привличат с кристално чистите си изумрудени води, приказни бели пясъци, уникален подводен свят. Те ще Ви дадат възможност да се потопите в истинска вълшебна приказка, сред която да посрещнете 2017 по незабравим начин.

Горещи предложения за посрещане на нова година на Карибите:
В момента няма изгодни оферти. >>> Опитайте някоя от останалите дестинации <<<

Когато Колумб открива Доминиканската република, самият той възкликва, че това е най-красивото място на света. Днес страната е привлекателна за милиони туристи от цял свят. Тук цари вечно лято, уникална живописна тропическа природа, безкрайно дълги бели плажове, посипани с фин пясък, приказни коралови рифове. Хората в тази вълшебна страна са спокойни, гостоприемни и вечно усмихнати.
Доминиканската република е страната с най-добре развита туристическа инфраструктура от останалите карибски страни. Ще попаднете на многобройни новогодишни оферти 2017 с разнообразие от хотелски комплекси, предлагащи висококачествени услуги. По дългите плажове ще имате възможност да практикувате разнообразни водни спортове, да вкусите от екзотичната местна кухня, да се порадвате на ритъма на латинските танци в нощните заведения.
Доминиканската република се намира на остров Еспаньола, заема по-голямата част от него. На останалата част на острова се намира Хаити. Така остров Еспаньола е един от двата острова на Карибите, на който едновременно се намират две държави /другият такъв остров е Сен Мартин/. Доминиканската република е втората по големина страна на Карибите след Куба. Столица на страната е Санто Доминго.

Не може да не сте мечтали поне веднъж да посетите страстната и гореща Куба - страната  на страстните танци, темпераментните хора и приказна природа. За Куба Колумб възкликва при откриването й „Това е най-прекрасната земя, която някога е виждало човешкото око”. Куба се намира на най-големия остров от Кубинския архипелаг, който се състои от около 4200 острова. Има излаз на Карибско море, Мексиканския залив и Атлантическия океан. Към Куба принадлежат още около 1600 малки острова. Населението на страната наброява 11 млн. жители, това е най-гъсто населената страна на Карибите. Страната е прочута в цял свят със своите екзотични коктейли Куба Либре, Мохито и Дайкири, както и с прочутите хавански пури. Вашата новогодишна оферта 2017 със сигурност включва столицата Хавана. Разходете се по улица Прадо, която е осеяна с кафенета, нощни заведения, ресторанти, както и по булевард Ел Малекон, откъдето ще се насладите на приказна гледка към залива. На Площада на революцията ще видите паметника на Хосе Марти и портрета-икона на Че Гевара. Във Ведадо е Паркът на Джон Ленън. Любопитни подробности са, че това е единствената статуя на запазен музикант в Хавана и че очилата му редовно се крадат и сменят с други.  Хотел „Хабана Либре” е подслонил войниците на Фидел Кастро за няколко дни, след като са превзели Хавана. Величествена е катедралата „Сан Кристобал” в старата част на Хавана. Това е единствената барокова конструкция с асиметрични елементи - едната от кулите е по-широка от другата. Не може да подминете Площада на оръжията. Той е обширен и заобиколен от барокови сгради. Построен е през 16-ти в. и е ползван в началото за военни паради и обучения. Днес на този площад има много продавачи на антики и класически книги. Тук се намира и легендарното дърво капок /Сейба/, под което е отслужена първата литургия в чест на основаването на града през 1519 г. Повечето новогодишни оферти за Куба включват и посещение на цигарен завод, с което страната е толкова популярна, както и завод за производство на ром.  Ако посрещате новата 2017 в Куба, ще Ви направи впечатление, че часовниците бият 11 пъти вместо 12. Счита се, че 12-тият удар се пада точно на нова година и така се дава възможност на самите часовници да починат и да посрещнат новата 2017. Местните хора смятат, че така няма „да загубят” времето си през новата година. Точно в полунощ кубинците изливат вода на улиците през отворени прозорци, за да бъде новата година чиста като водата.
Интересен избор за посрещане на 2017 е Пуерто Рико - екзотичен остров в Карибско море. Пуерто Рико е обградено от Атлантическия океан на север и Карибско море на юг. Интересна и богата е историята на страната. Откривателят на страната Христофор Колумб му дава името Пуерто Рико, което означава „Богато пристанище”. Постепенно местното индианско население от племената кариби и араваки е унищожено. Колонистите докарват роби от Африка, които отглеждат захарна тръстика. Днес страната има статут на свободно присъединила се държава към САЩ. Столицата е Сан Хуан - изключително интересен и екзотичен град.
Един от най-красивите острови на Карибите е Барбадос. Разположен е на границата между Карибско море и Атлантическия океан. Ако искате да попаднете на приказно и райско място, изберете Барбадос за Вашето посрещане на 2017. Тук Ви очакват обширни, бели плажове, кристално чиста вода, многобройни възможности за водни спортове. На западния бряг на острова ще намерите шумна и оживена атмосфера с много ресторанти и нощни заведения. Ако искате да се отдадете на романтична, спокойна почивка, далеч от шума, изберете източната част на острова.
Друг екзотичен избор за посрещане на 2017 е остров Маргарита. Това е венецуелски остров, в южната част на Карибско море. Разположен е почти на екватора. Нарича се така в чест на принцеса Маргарита Австрийска. Дължината на плажовете на остров Маргарита е около 152 км. Освен просторни, бели плажове и кристална вода, тук ще имате възможност да посетите двата национални парка и три естествени резервата с огромно разнообразие от птици /фламинго, папагали, пеликани/. Най-големият град е Порламар. Остров Маргарита е известен в цял свят като зона за свободна търговия, както и с най-евтините перли в света.
Ако обичате екзотичната природа, живописни и красиви плажове, Карибите са най-подходящото място за вашите новогодишни празници 2017. Която и дестинация да изберете от карибските страни, ще попаднете в приказка, за която ще си спомняте винаги и отново ще искате да се върнете.

Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година на Карибите". Кликнете тук за повече информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.