сряда, 2 май 2012 г.

Нова година 2017 в Пловдив

 
Дори и да посетите Пловдив само за новогодишната нощ срещу настъпващата 2017 година, ще имате време да се разходите сред живописните улички на Стария град. Тук сгушени сред посипания със сняг калдъръм ще видите множество къщи от периода на Възраждането. През периода на Възраждането днешният Пловдив е бил важен търговски и занаятчийски център. Оттук са минавали керваните, натоварени със стоки от Западна Европа за Цариград и обратно. Ако ще посрещнете в Пловдив 2017 година, не пропускайте да посетите Къщата на Аргир Куюмджиоглу, днешния Етнографски музей. Със сигурност сте виждали фасадата на тази симетрична пловдивска къща като корица на много списания за архитектура. Тя се е превърнала в една от визитните картички на града. Стилът на тази къща, както и на повечето пловдивски къщи, е великолепно съчетание между ориенталски и западноевропейски стил. Ако имате късмет и музеят работи, ще можете да видите развитието на най-характерните занаяти, облекла, оръдия на труда на хората през отминалите епохи.

Горещи предложения за посрещане на нова година в Пловдив:
В момента няма изгодни оферти. Опитайте някоя от останалите дестинации

Ще се потопите в света на нашите прадеди и ще видите как са си изкарвали прехраната и какъв е бил основният им поминък. Други забележителни къщи, които си заслужава да разгледате са Балабановата къща, Къщата на Хиндлиян, Недкович и още много други. Ако не разполагате с много време да влизате в музейните експозиции, насладете се на удоволствието да се разходите по романтичните калдъръмени улички, покрити със сняг, които ще Ви отведат в романтиката на една отминала епоха. Пловдив ще Ви отведе не само в епохата на Възраждането, но и в една още по-древна епоха - времето на Римската империя. Не може да пропуснете да разгледате наскоро открития Римски стадион. Римският стадион датира от 2-ри в. Разположен е на площад Джумаята, който разделя главната търговска улица на две части. Тук навремето са се провеждали спортни игри, подобни на олимпийските, както и битки с животни. Днес стадионът е реставриран и предлага чудесни възможности на посетителите да го разгледат. Друго забележително място от римско време е Античният театър. Той е разположен в Стария град, и е почти напълно възстановен. Днес Античният театър е не само паметник, но и действащ театър, на който се провеждат различни музикални, театрални и други културни събития.


Настъпването на всяка нова година ни изправя пред дилемата къде и как да посрещнем празника. Ако не разполагате с много време и не може да си позволите да отсъствате дълго време от родното място, може да смените обстановката и да посетите интересен град в България. Едно от подходящите предложения е да посрещнете Новата 2017 година в Пловдив .
Град Пловдив е един от най-красивите градове в България и разположен почти в нейната централна част. Живописното му разположение върху шест сиенитни хълма, през които минава река Марица, са привличали от хилядолетия различни племена и народи. Градът се счита за най-стария жив град в Европа, по-стар дори от Атина и Рим. Историята му датира от преди 8 хиляди години. Дори и да сте посещавали най-интересните места в Пловдив, със сигурност няма да се разочаровате, ако ги посетите отново сред очарованието на зимата.


В Пловдив ще имат възможност да се потопите в една древна и романтична епоха, и в същото време няма да се откъсвате от лукса и удобствата на съвременния свят. За Новата 2017 година ще срещнете многообразие от възможности за празнуване: сред по-големи и луксозни комплекси, както и в по-малки, уютни местенца. Може да посрещнете Новата 2017 година на централния площад, където ще усетите ритъма и тържеството на празника сред много хора и ще се насладите на богата музикална и фолклорна програма.

Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година в Пловдив". Кликнете тук за повече информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.