сряда, 2 май 2012 г.

Нова година 2017 във Варна

Всички ние свързваме Варна с лятото, морската вода,  пясъка и морето. За да усетите очарованието на самия град, трябва да посетите Варна през по-студените месеци на годината. А защо не да посрещнете Новата 2017 година в центъра на морската столица.

Още от древността градът е привличал многобройни племена и народи. На брега на Варненския залив, където днес е старата част на града, се е намирала крепостта Одесос. Тази крепост е основана от гръцки колонисти от град Милет. Макар и с много владетели - елини, траки, македонци, римляни, византийци, градът винаги остава със независимо управление, със своя самобитна култура, търговия, както и селище с традиции в сеченето на монети.


Горещи предложения за посрещане на нова година във Варна:
В момента няма изгодни оферти. >>> Опитайте някоя от останалите дестинации <<<

Едно от най-забележителните места в града от римско време са римските терми. Това е най-голямата обществена сграда от този период, както и най-голямата баня на Балканите. Друг символ на града е варненският халколитен некропол, датиращ от 4200 г.пр.н.е. В този некропол е намерено най-старото златно съкровище в историята на света, както и много други предмети от мед, сребро, бронз и др. Историята на Варна неизменно се свързва и с полско-унгарския крал Владислав Варненчик и трансилванския войвода Янош Хуняди, които са разбити край града.

Днес Варна е един от най-красивите градове в България,  който неизменно се свързва с морето и морския флот. Едно от най-забележителните места, които не бива да пропускате да посетите дори и през зимата е пристанището с вълнолома.
В зависимост от Вашите интереси и време  с което разполагате, ще направите Вашата програма по време на посрещането на Новата 2017 година. Но не може да не влезете в Археологическия музей, където е изложена най-старото златно съкровище, датиращо от педи 4000 г.пр.н.е. Това съкровище е открито случайно през 1972 г. по време на строителни работи край града. Състои се от около 2000 п предмета от почти чисто 23,5 каратово злато с общо тегло 5,5 кг. Съкровището е изключително ценно не заради изработката си, а най-вече заради информацията, която дава за развитието на човешката цивилизация.
Особен интерес за възрастни и деца представлява единственият делфинариум на Балканския полуостров. Той е построен през 1984 г. и има 1134 места за зрители. Уникален е 30-минутният спектакъл, през който посетителите ще се убедят в изключителната интелигентност на делфините- През 1992 г- във варненския делфинариум се роди първото делфинче, последвано по-късно и от други новородени. На територията на делфинариума има атрактивна кафе-сладкарница, в която има вградени панорамни стъкла. През тях мотат да се наблюдават игрите на делфините, когато не участват в представление.
Със сигурност ще се впечатлите от красивата катедрална църква „Успение Богородично”, превърнала се в един от символите на Варна. Катедралата е построена след Освобождението  в чест на руските освободители. Първият камък на този храм е поставен от княз Александър Батенберг, който пристига във Варна на 4-ти август. Първата копка е извършена със специална сребърна кирта и лопата. Финансирането се извършва основно от дарения. Строежът на храма завършва през 1885 г. През 2001 г. общината на Варна инсталира уникално външно осветление на Катедралата.

Разходете се в Морската градина. През зимата няма да имате възможност да се полюбувате на прекрасните тревни площи, красивата естествена растителност, но и зимата градината не загубва своето очарование. Тук се намират множество културни паметници. Самият внушителен централен вход на градината е оформен с колони и е построен през 1030 г. През зимата може да се разходите по алеята на Възраждането с паметници на Васил Левски, Христо Ботев, Паисий Хилендарски, Георги Раковски, Георги Бенковски, Стефан Караджа, Петър Берон и още много други възрожденски личности.

Още много забележителности ще Ви предложи Варна рез зимата - сградата на театъра, Етнографския музей, Веонното училище, Военономорския музей и още много. Ако изберете да посрещнете 2017 г в центъра на града, ще усетите очарованието да споделите празника с още много други хора, сред тържеството на великолепната осветена катедрална църква.

Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година във Варна". Кликнете тук за повече информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.