сряда, 2 май 2012 г.

Нова година 2017 в Бургас

Бургас винаги се е свързвал основно с морето, лятото, и многобройните летовници. Но и  през зимата може да се насладите на романтиката и красотата на този впечатляващ град. Ако сте решили да посрещнете новата 2017 г. и сте избрали Бургас, със сигурност няма да се разочаровате. Ще видите Бургас в съвсем различна, и не по-малко очарователна светлина, отколкото през лятото.

Градът е разположен на Бургаското плато, където климатът е мек, а почвите благородни. Поради тези предимства на  района, градът е привличал още от древността различни племена и народи. Всички ние свързваме Бургас с морета, а и историята на града неизменно се свързва с морето. Бургас е заобиколен с вода от три страни, именно това е причина за възникването на града и неговото последвало развитие.


Горещи предложения за посрещане на нова година в Бургас:
В момента няма изгодни оферти. >>> Опитайте някоя от останалите дестинации <<<

Много са местата, които може да посетите, идвайки тук да посрещнете новата 2017 година. Сред природните забележителности в района са четирите бургаски езера, които са безценно биологично богатство за страната ни. Това са езерата Атанасовско, Поморийско, Мандренско и Бургаско, които представляват най-големият комплекс от крайморски езера. Бургаското езеро е най-голямото естествено езеро в страната. Езерата привличат много туристи и посетители на района заради уникалното си разнообразие от различни животински видове, включващо 60 вида риби, 60 вида безгръбначни и над 254 вида птици, голяма част от които редки и застрашени видове. В това езеро гнездят няколко вида птици като ибиси, чапли и пеликани. Другото уникално езеро в района е Поморийско, където също гнездят няколко редки вида птици, поради което районът е от особен интерес за орнитолози и природолюбители.

Освен със значими природни забележителности, Бургас ще Ви очарова и с интересни културни места. Историческият музей на града е най-старият в тази част на България. Освен него заслужава да посетите и Етнографския музей, където може да видите характерните дрехи, аксесоари и други оръдия на труда за района, както и традиционните кукерски маски. Ако обичате природата не пропускайте да влезете в природонаучния музей, където ще се запознаете с геоложкия състав на региона, както и с различните представители от местни растителни и животински видове. Ще видите колекция от над 1000 вида влечуги, насекоми, сред които и множество защитени видове.

Бургас винаги се е считал за град на поезията, културата и изкуствата. От голям интерес са още Операта на града, театъра, кукления театър, както и къщата-музей на голямата българска поетеса, загинала едва 17-годишна - Петя Дубарова.

Всеки морски град се свързва безспорно с морето и Морската си градина. Морската градина е привлекателна не само през лятото, но и през зимата, когато ще се разходите в нея, идвайки да посрещнете новата 2017 година. Морската градина в Бургас се намира на възвишение на брега и е засадена с красиви дървета, цветя и много скулптури. Децата, а и възрастните ще се радват да разгледат и малката зоологическа градина, намираща се в самия парк. Тук е и летният театър, където се провеждат традиционни фолклорни, музикални и други културни мероприятия.

Ако искате  в навечерието на новогодишната нощ да влезете в църковен храм, посетете катедралата „Св.Св.Кирил и Методий”.Тя ще Ви очарова с великолепни стенописи, както и с олтар, украсен с изящна дърворезба.

Преди часовникът да удари настъпването на 2017 година, може да се разходите из улиците на града, да посетите някои от многобройните кафенета, ресторанти, повечето от които са разположени из малките улички в центъра на Бургас. Тук ще видите и красиви възрожденски къщи.

В избран от Вас ресторант или на централния площад може да посрещнете Новата 2017 година, като така ще усетите цялото очарование на красивия Бургас и през зимата.

Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година в Бургас". Кликнете тук за повече информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.