сряда, 2 май 2012 г.

Нова година 2017 в Сърбия

Когато търсим дестинация сред новогодишните оферти, обикновено насочваме вниманието си към по-популярни или екзотични места. Ако искаме да отидем на по-близко до България място избираме Турция или Гърция за посрещане на 2017. Сърбия е съседна страна, която като че ли много малко познаваме. Тя присъства доста по-рядко сред офертите за нова година. А това е определено страна, в която има какво да видите.
Ако изберете да прекарате новогодишните празници 2017 в Сърбия, има няколко града, които не бива да пропускате.

Горещи предложения за посрещане на нова година в Сърбия:
В момента няма изгодни оферти. >>> Опитайте някоя от останалите дестинации <<<

Нишка Баня е известен курорт, посещаван още по времето на Римския император Константин. Градчето ще Ви очарова като оазис на тишина и спокойствие, а в същото време е недалеч от Ниш, който е само на около 10 км. В Нишка  Баня има два минерални извора - единият с температура над 36-38 градуса, а вторият е с по-студена вода около 17 градуса. В съчетание с минералните извори, в курорта може да се възползвате и от лечебната кал. Основните заболявания, които могат да се лекуват тук са профилактика, лечение и възстановяване на ревматични, сърдечносъдови заболявания. Методите на лечение включват къпане с радиоактивна вода, пиене на лечебна минерална вода, инхалации, калолечение, физически упражнения и др. Ако искате да съчетаете грижата за Вашето здраве с отдих на спокойно и тихо място,може да изберете Нишка Баня за посрещането Ви на 2017.

Естествено ще отделите поне един ден да посетите град Ниш. Най-интересната забележителност в града е Нишката крепост. Това е една от най-красивите крепости на Балканите, датира от края на 17-ти в. В Ниш се намира и паметника Челе кула. Това е кула от черепи и глави на загиналите по време на Чергарската битка, построена от турците.
Разходете се из главната улица, около която са концентрирани повечето паметници, галерии и исторически сгради. Тук може да седнете в някое от многобройните кафенета и да се наслаждавате на пъстрия поток от хора. Сред по-интересните сгради, които трябва да посетите са университета, моста и кея на Нишава, народния театър, църквата „Св.Стефан”, католическата църква и още много други.
Посещението Ви в Сърбия не може да мине без да видите столицата Белград. Градът се намира в северната част на страната, при вливането на р. Сава в Дунав, наброява над 2 млн. души. Едно от местата, които трябва да посетите през Вашия новогодишен престой 2017 е Калемегдан с крепостта и парка, превърнали се в най-важните забележителности на Белград. Централната улица свързва Площада на Републиката с тази крепост. Интересна за Вас ще бъде и бохемската улица „Скадарлия”, която носи духа на много сръбски хора на изкуството още от 19-ти в. В Белград се намира най-голямата православна църква в Европа „Св.Сава”, разположена в самия център на града. Не може да отидете в Сърбия и да не опитате оригинална сръбска скара.
Ако изберете оферта за нова година 2017 в Сърбия, ще можете да стигнете за кратко време до Вашата крайна дестинация. Ще преоткриете тази съседна страна като интересна, богата на природни дадености и културни забележителности. Ще посрещнете новата 2017 в атмосфера, подобна на нашата, но въпреки това носеща духа на сръбската култура.

Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година в Сърбия". Кликнете тук за повече информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.