сряда, 2 май 2012 г.

Нова година 2017 в Румъния


Предстоящите новогодишни празници са повод да започнете обсъждане относно къде ще посрещнете новата 2017. Сред множеството оферти за нова година, трябва да изберете тази, която отговаря на Вашите интереси, разполагаем бюджет и свободно време. Ако искате да пътувате извън страната, но и на сравнително недалечно място, изберете сред новогодишните оферти за някоя съседна страна. Румъния е добър вариант за посрещане на 2017.
Традициите по посрещането на новата година в Румъния са много подобни на нашите. Новата година се посреща с обредни коледарски песни. Румънските коледари държат в ръце изкуствени цветя, закачени за пръчка или клонка. Посещават къщите за здраве и берекет, където ги посрещат със сладкиши и звънци

Горещи предложения за посрещане на нова година в Румъния:
В момента няма изгодни оферти. >>> Опитайте някоя от останалите дестинации <<<

Която и оферта за нова година 2017 в Румъния да изберете, препоръчително е да посетите няколко забележителни места в страната.
Синая е планински курорт, известен още като „Перлата на Карпатите”. През зимата е особено подходящ за ски туризъм поради наличието на 10 лифта, както и с обща дължина на пистите от 40 км. Интерес представлява кралският дворец Пелеш, както и Синайският манастир. Строителството на Пелеш започва през 1873 г. Днес дворецът е превърнат в музей  с богата колекция от произведения на изкуството.
Друг интересен град, който трябва да посетите през новогодишните празници 2017 е Брашов. Град Брашов се намира в Трансилвания, между Южните и Източни Карпати. Брашов ще Ви впечатли със своята барокова, готическа и ренесансова архитектура. Брашов е интересен за нас българите, тъй като е свързан с историята на България. Тук Петър Берон издава своя „Рибен буквар”. Не пропускайте да посетите Черната църква - най-голямата готическа катедрала в Източна Европа. Църквата е построена през 1383 г. Други забележителности на града са Черната и Бялата кула. Друг интересен за посещение град е Сигишоара, който е включен в ЮНЕСКО като част от световното културно наследство. Наблизо е и Замъка Бран, известен още като Замъка на Дракула. Този замък представлява величествена средновековна крепост, строен е през 2-та половина на 14-ти в. върху скала с височина от 60 м.

Която и оферта за нова година 2017 да изберете за Румъния, Вашият маршрут не бива да изпуска столицата на нашата съседка Букурещ. Букурещ е най-големият град в страната, с население от около 2 млн. жители. Местата, които трябва да посетите започват от Триумфалната арка. Тя е построена през 1922 г. в памет на жертвите на Първата световна война, наподобяваща Триумфалната арка в Париж. Музеят на селото е един от най-големите етнографски комплекси в цяла Европа. Този уникален музей се състои от над 300 сгради, традиционни за различните области в страната. Площадът на Революцията е от по-ново време, свидетел е на драматичните събития в страната през 1989 г. Други интересни места, които може да посетите, ако Ви остане време през новогодишните празници 2017, са Кралският дворец /превърнат днес в Национална художествена галерия/, Националния исторически музей, Патриаршеската катедрала с мощите на покровителя на града Св. Димитър Бесарбовски

Ако изберете Румъния за Ваша новогодишна дестинация за 2017, възможностите за избор на маршрут са много. Може да спрете на едно място, където да посрещнете на централния площад или в избран от Вас ресторант новата 2017, най-подходящият вариант в този случай е Букурещ. Ако предпочитате да посетите за няколкото новогодишни дни различни интересни забележителности, вариантите, които предлага тази страна също са много.

Със сигурност посрещането на 2017 в тази съседна на нашата страна ще Ви донесе много нови познания и незабравими преживявания от една близка, и в същото време толкова различна от нашата култура.

Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година в Румъния". Кликнете тук за повече информация.

1 коментар:

  1. НЕ ПЪТУВАЙТЕ С ТА ВИА ТРАВЪЛ
    НЕ ПЪТУВАЙТЕ С ТА ВИА ТРАВЪЛ

    НЕКОРЕКТНА РЕКЛАМА,ЛОШИ ЕКСКУРЗОВОДИ,УЖАСЕН ТРАНСПОРТ, ЛИПСА НА ОРГАНИЗАЦИЯ.
    СПЕСТЕТЕ СИ УНИЖЕНИЯТА,КОИТО ПЪТУВАЩИТЕ С ТАЗИ АГЕНЦИЯ ИЗЖИВЯВАТ

    ОтговорИзтриване

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.