сряда, 2 май 2012 г.

Нова година 2017 в Лапландия


Всяка туристическа дестинация може да бъде посетена праз различни периоди на годината и по всяко време има различен облик и чар. Единствената дестинация, която традиционно се посещава само за новогодишните празници е Лапландия. Лапландия не е географска страна, тя съществува само в преданията и приказките. Ще я намерите сред многобройните новогодишни оферти , които се предлагат. Няма да съжалявате, ако изберете да посрещнете новата 2017 г в родината на Дядо Коледа.

Лапландия е провинция във Финландия. Столица на областта е Рованиеми. Град Рованиеми се намира на полярния кръг и наброява население от около 35 хил души. Ако решите да посрещнете тук 2017, ще станете част от една истинска зимна приказка. През зимата тук температурите падат доста под нулата, климатичните условия са сурови, но въпреки това идват хиляди туристи от цял свят, както и любители на зимните спортове. В Лапландия живеят хора от няколко етноса, които говорят общо на 6 диалекта. Тук се преплитат по уникален начин няколко култури -  финландска, норвежка, шведска и руска. Различните култури, религии, традиции и обичаи внасят особен колорит в тази студена северна провинция.

Горещи предложения за посрещане на нова година в Лапландия:
В момента няма изгодни оферти. >>> Опитайте някоя от останалите дестинации <<<

Представете си страната на Дядо Коледа такава каквато сте я виждали по филмите и книгите - с много елени, шейни  теглени от кучета, малки симпатични дървени къщички. Всичко това Ви очаква в Лапландия съвсем реално. Според легендата Дядо Коледа живее в отдалечената планина Корвантунтури., а в самата Лапландия всяка зима пристигат милиони писма, адресирани до Дядо Коледа.
Лапландия е област, в която първите заселници идват още през 1-ви в.пр.н.е. Територията става много популярна сред златотърсачи, които постепенно се заселват тук. По време на Втората световна война град Рованиеми е напълно разрушен. След края на войната започва да се възстановява, като Рованиеми бързо се развива и се превръща в туристически център.
Ако посрещате 2017 в Лапландия, първото място, което трябва да посетите е дома на Дядо Коледа, намиращ се на около 10 км от центъра на града. В пощенската станции на града постоянно пристигат писма до магнетичния старец.. Къщата на Дядо Коледа е винаги отворена и всеки може да  влезе в нея. В Лапландия Дядо Коледа живее едновременно в няколко къщи, за да могат многобройните туристи да се „срещнат” с него. Смята се, че истинската работилница за подаръци, където се трудят джуджетата, се намира много навътре в планината. Никой не може да стигне дотам, защото не познава тайните лабиринти, които водят до нея. Те са известни само на самия Дядо Коледа.
Посрещането на 2017 може да бъде съпроводено и с посещение на бялата линия, която поставя началото на северния полярен кръг. Тази линия минава през Лапландия. Посетилите тази линия могат да получат документ от близката ферма Нанапиирин. Тук ще бъдете кръстен чрез специален ритуал и ще се включите в  „лов на елени”.
Ако изберете оферта за нова година с посещение на Лапландия, ще станете част от истинска зимна приказка, каквито сте гледали само по филмите и за които сте чели в книгите. Така ще посрещнете 2017 като главно действащо лице от приказката за дядо Коледа, а това може би ще бъде благоприятно предзнаменование за началото на новата година.

Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година в Лапландия". Кликнете тук за повече информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.