сряда, 2 май 2012 г.

Нова година 2017 в Айвалък


Когато търсите място за Вашите новогодишни празници, се изправяте пред богат избор от многобройни и различни оферти за нова година 2017. В зависимост от Вашите лични предпочитания, време и средства, които планирате да отделите, избирате най-подходящото място. Може да избирате сред новогодишни оферти за посещение на далечни и екзотични места, на дестинации , богати на културно-исторически забележителности, където ще прекарате основно времето си в разходки и посещение на атракции. Ако сте уморени от работата си и многото ангажименти през цялата година, може би Ви се иска да посрещнете 2017, като се отдадете на пълноценна почивка, тишина, спокойствие. Подходящ избор за това е турският курорт Айвалък.


Горещи предложения за посрещане на нова година в Айвалък / Турция:
В момента няма изгодни оферти. >>> Опитайте някоя от останалите дестинации <<<

Айвалък се намира само на 600 км от България, разположен е на залив в Егейско море срещу гръцкия остров Лесбос. Градът е сравнително малък, с население от около 30 хил души. Името на града в превод означава „Мястото на дюлята”. Странно е откъде е произходът на това име, защото самият град е заобиколен от просторни маслинови градини. Броят на маслиновите дръвчета е над 2 милиона. Счита се, че в Айвалък е най-голямата маслинова градина в света. Едно от нещата, които си заслужава да купите от Айвалък е оригинален зехтин, произведен от местни маслини. При посещението си в Айвалък за новогодишното посрещане на 2017, не се изненадвайте да чуете наред с турска и гръцка реч. Причината за това е близостта с гръцкия остров Лесбос. В историята на двете страни няколко пъти се е налагала размяна на жители между тях.
Айвалък ще Ви очарова с приказна природа, спокойствие, безкрайни плажове с фин пясък и кристално чиста морска вода. Ако искате да посрещнете 2017 на оживено място с много развлечения и атракции, тази дестинация определено не е за Вас. Айвалък е един от малкото турски курорти, останали все още незасегнати от оживения западен туризъм. Мястото ще Ви предложи спокойна атмосфера и ще Ви доближи максимално до красотата и чистотата на природата.
Но ако искате през новогодишните празници 2017 да отделите време и за посещение на интересни културно-исторически места, Айвалък има какво да Ви предложи. Айвалък е разположен между Пергамон и Троя, до които може лесно и бързо да стигнете с кола. Най-интересните останки, които са открити в Пергамон, днес не се намират тук, а са изнесени в Берлин. В Пергамон може да видите акрополът, разположен на най-високата точка /333 м/. Тук ще видите останки от античен театър. На това място се е намирал и дворецът с трона на Зевс, считан за едно от седемте чудеса на древния свят. Приблизително на същото разстояние /около 50 км/, но в обратна посока, ще стигнете до Троя. Добре е да се подготвите, че днес няма да видите от Троя това, за което сте чели в произведенията на Омир. За съжаление днес Троя е много по-малка и изцяло разграбена. Използвайте въображението си, за да си представите как е изглеждала в древността. Интересно за посещение място е остров Лесбос. Името му винаги се свързва с древногръцката поетеса Сафо. Островът е известен най-вече с производството си на оригинално овче сирене „Фета”, популярно в цяла Европа.

С избора си на Айвалък за посрещане на 2017 ще имате възможност да се отдадете на пълноценна почивка, сред спокойствието на красива живописна природа, където да се наслаждавате на природни красоти, останки на една древна цивилизация. Това със сигурност ще Ви помогне да възстановите силите си и да започнете новата 2017 заредени с енергия и позитивна нагласа.

Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година в Айвалък / Турция:". Кликнете тук за повече информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.