сряда, 2 май 2012 г.

Нова година 2017 в Кушадасъ - Турция

Всяка година сте изправени пред богатия избор от новогодишни оферти, сред които да избирате. Може да изберете дестинация с посещение на културни и исторически забележителности, разположена на по-близко или по-далечно разстояние. Ако сте уморени от работата и ежедневните ангажименти, сигурно предпочитате място, в което да се отдадете на пълноценна и заслужена почивка. В такъв случай изберете от офертите за нова година 2017 за турския курорт Кушадасъ.

Кушадасъ е един от най-популярните турски курорти и на сравнително недалечно разстояние от България. Посещаван е както през лятото, така и през останалите месеци на годината. Намира се на Егейско море. Името на курорта в превод означава „птичи остров”. Според легендата това име идва от малкия скалист остров, приличащ на глава на птица, разположен до старото пристанище. Друго предположение гласи, че в Кушадасъ се събират хиляди птици в периодите на сезонни миграции. В навечерието на 2017 може да се разходите по красивите и просторни плажове на курорта, да изпиете чаша ароматно турско кафе в някое от многобройните романтични кафенета.

Горещи предложения за посрещане на нова година в Кушадасъ / Турция:
В момента няма изгодни оферти. >>> Опитайте някоя от останалите дестинации <<<

В офертите за нова година 2017 ще може да избирате сред множество хотели от различна категория и различен асортимент на предлагани допълнителни услуги. Повечето от тях предлагат много възможности за отдих, спа процедури и развлечения. Така ще се отдадете на пълноценна почивка и релакс в навечерието на 2017. Ако искате пълна почивка, може спокойно да прекарате новогодишните празници само в хотела. Ако, обаче, искате да съчетаете почивката с посещение на интересни забележителности, Кашадасъ има какво да Ви предложи.



Градът е бил населяван още от дълбока древност от различни племена и народи, които са оставили свои отпечатъци и до днес. Оттук са минали лелегите, за които сигурно сте чели в Омировата „Илиада”. През града са преминали йонийци, перси, лидийци, като най-древните заселници са отпреди 3000 г.пр.н.е.

„Птичият остров”, превърнал се в символ на Кушадасъ, е място, което не бива да пропускате да посетите. На него е изградена византийска крепост, която е пазила курорта от нападения в миналото. Само на 18 км от Кушадасъ се намира древният Ефес, където ще бъдете очаровани от многобройни римски руини. Тук ще посетите едно от седемте чудеса на древния свят Храма на Артемида. Тук ще видите и дома, в който Дева Мария прекарва своите последни дни.

Ако обичате природни забележителности и красиви пейзажи, отидете до националния парк Полуостров Дилек, намиращ се само на 20 минути от курорта. Тук ще намерите красиви гори и планински пътеки, както и девствени красиви плажове.
В навечерието на 2017 година не пропускайте да посетите търговските центрове на Кушадасъ, където пазаруването е особено атрактивно. Вземете си за спомен или за подарък ръчно изработени бижута, бродерии, турски килими или уникалните за региона подправки. Самият начин на пазаруване е атрактивен и колоритен. Турските търговци ще Ви поканят на чаша чай или кафе, докато избирате своята покупка, бъдете готови да се пазарите и да поискате да свалят от цената, което е обичайна процедура в южната ни съседка.
Кушадасъ е чудесен избор за посрещане на 2017 година. Тук ще имате възможност да се отдадете на пълноценен отдих сред красива и живописна природа, както и да разгледате забележителности от древността. Мекият климат и топлото време ще Ви дадат възможност да прекарате повече време навън, за да се полюбувате на красотата на региона и живописните природни забележителности.

Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година в Кушадасъ / Турция:". Кликнете тук за повече информация.

1 коментар:

  1. Много красиво място. Удивителни снимки сега ми се иска да съм там на топло, благодаря за хубавите кадри и интересна информация. Не се и съмнявам, че градът е бил населяван още от дълбока древност от различни племена и народи, които са оставили свои отпечатъци и до днес. Не знаех, че оттук са минали лелегите, за които сигурно сте чели в Омировата „Илиада”. През града са преминали йонийци, перси, лидийци, като най-древните заселници са отпреди 3000 г.пр.н.е.Това е място с богата култура и определено смятам да го посетя.

    ОтговорИзтриване

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.