сряда, 2 май 2012 г.

Нова година 2017 в Паралия Катерини

Още през лятото започваме да мислим как ще прекараме новогодишните празници 2017. Ако искате да пътувате извън страната, но в същото време на недалечно разстояние, изберете Катерини за Вашата новогодишна дестинация. Многобройни са новогодишните оферти 2017 за различни хотели, ресторанти в Катерини. Сред тях ще изберете най-подходящия за Вас като бюджет, изисквания и стил.

Град Катерини е известен още с името Катерини Паралия или Паралия Катерини. Официалното име на града е Катерини, столица на префектура Пиерия. Разположен е в Пиерийската равнина, недалеч от Олимп и залива Термайкос. Катерини е един от най-новите градове в Гърция, с население над 50 хил жители. Градът се намира на около 6 км от плажа. „Паралия” от гръцки означава „плаж” и реално Паралия Катерини означава „плажът на Катерини”. Градът се намира близо до Солун, което обуславя бързото му развитие. Днес Катерини е известна туристическа дестинация. Ако обичате да посещавате интересни исторически забележителности, възползвайте се от близостта на Катерини, за да стигнете до древния град Дион, разположен на 17 км от града. Дион е малко селце в Егейска Македония. Името му възниква от гръцката форма на Зевс, бога на дневната светлина и върховен олимпийски бог. Според историческите хроники това е първият град, до който са стигнали спартанците с военачалник Бразид. През 5 ти в.пр.н.е. в Дион започват деветдневни празненства, посветени на бог Зевс и музите, които включват още атлетически и драматични състезания. Тук са разкрити македонска гробница от 4-ти в.пр.н.е. и раннохристиянска базилика. Открита е още вградена в стените на града статуя на Хера. Недалеч е Вергина. Според археолозите край Вергина се е намирала първата столица на древна Македония - Еге. Тук е открит гроб, за който се смята, че е на Филип Втори Македонски. На същото място е намерен античен македонски символ - слънце с 16 лъча, който е популярно като Звездата от Вергина.

Горещи предложения за посрещане на нова година в Паралия Катерини / Гърция:
В момента няма изгодни оферти. >>> Опитайте някоя от останалите дестинации <<<


Друго интересно място, което сигурно е включено в офертата за нова година 2017 е посещение на венецианския замък Платамон. На около 20 км от Катерини се намира Литохоро, мястото, където според митологията се счита за дом на 12-те богове на Олимп.
Ако посрещате новата 2017 в Катерини, трябва да знаете някои неща за традицията по посрещането на новата година в Гърция. Традиционно в Гърция подаръци се подаряват на Нова Година. Любимият светия на децата е Айос Василис /нещо като Дядо Коледа/. Една от традициите в Гърция е да се посреща новата година с игра на карти на пари. Друг обичай е почистването на камината в последния ден на старата година и поставянето на ново дърво за късмет. Друг обичай е на децата да се дават колкото може повече дребни монети, които носят богатство и късмет. В първия ден от новата година се ходи на църква. Когато стопаните се прибират от църква трябва да ударят един нар пред вратата, за да е плодородна годината за обитателите на цялата къща.

Ако изберете да посрещнете новогодишните празници 2017 в Катерини, ще имате възможност да се насладите на красива атмосфера, да опитате кулинарните изкушения от гръцката кухня, да се запознаете и включите в традиционните обичаи по посрещане на новата година в една съседна но различна от нашата страна.

Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година в Паралия Катерини / Гърция". Кликнете тук за повече информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.