сряда, 2 май 2012 г.

Нова година 2017 в Йордания


С настъпването на новогодишните празници започвате да обмисляте къде да посрещнете 2017 година. Ако обичате екзотичните страни и искате празникът Ви да бъде съчетан с посещение на интересни забележителности, посетете Йордания. Йордания е страната на пустинните градове, библейските земи, живописна и екзотична природа, на бедуините. Страната е разположена в Близкия изток, граничи със Сирия, Ирак, Израел и Саудитска Арабия. Има излаз на Мъртво море и малък излаз на Червено море. Вашата новогодишна оферта за 2017 със сигурност ще включва основните места, които си заслужава да бъдат посетени.
Един от най-забележителните градове е курортът Акаба. Акаба се намира на Червено море, много близко до Елат. Курортът е уникален със съчетанието си от древно културно наследство и съвременни забавления, които се предлагат на посетителите. В Акаба е открита най-древната църква в света, датираща още от 3-ти в. Самият град е построен върху древната крепост Айла. Дори и през новогодишните празници може да се полюбувате на красивите плажове и на уникалните животински морски видове. Ако обичате да разглеждате исторически забележителности, не пропускайте укреплението от 12-ти в. Интерес представляват кеят и Морската научна станция.

Горещи предложения за посрещане на нова година в Йордания:
В момента няма изгодни оферти. >>> Опитайте някоя от останалите дестинации <<<

В офертата Ви за нова година 2017, сигурно са включени и Монте Небо, мястото, откъдето Моисей е видял за първи път Обетованата земя. По този маршрут ще се пренесете далеч в библейски времена. Забележителна е и пустинята Вади Рум, където ще бъдете очаровани от невероятни цветове и форми.
Йордания е страна, която се свързва с Мъртво море, най-ниската точка на земната повърхност. Ако сте избрали тази страна за Вашето посрещане на 2017, не може да  не посетите Мъртво море. В морето може дори да четете книга без да потънете, а калните бани, които може да правите тук, богати на минерали и соли, ще превърнат кожата Ви в кадифе.
Офертата за Нова година в Йордания не може да не включва Петра. Петра е легендарен древен град, известен като столица на набатеите. Нарича се „скален” град, защото сградите му са издълбани в скалите. Оттук идва и произходът на името Петра, което означава от гръцки „скала”. Градът е разположен в естествено укрепена планинска долина, известна като Долината на Моисей /Вади Муса/. Древният град е бил населяван от най-стари времена, около 6-ти в.пр.н.е. Благоприятното му местоположение на кръстопът между два важни търговски маршрута, го правят привлекателен и значим. Днес тук може да се види уникален скален манастир. Интерес представлява и хазната, държавното съкровище, известно като El Khazneh. Това име идва от древна легенда, според която мястото е било ползвано като скривалище на съкровището. Днес тази 12-етажна хазна прилича на храм или гробница, а може би и двете едновременно. В Петра ще видите останки от скални жилища и гробници, както и античен театър, което свидетелства за културното развитие на обитателите на древния град. Петра изумява съвременните посетители и със своята уникална водоснабдителна и водонапоителна система. Ясно си личат и очертанията на древния римски път, който води към града

Ако изберете Йордания за посрещане на 2017 година, ще се потопите в един съвсем различен от нашия свят. Ще бъдете на място, в което по неповторим начин се съчетават останки и следи от древни цивилизации и култури със съвременните удобства и лукса на големите градове.

Няма да съжалявате, ако започнете 2017 година на място, през което е преминал библейският Моисей, и това ще ви зареди с много позитивна енергия за предстоящата година.

Добавете вашата обява в секцията "Горещи предложения за посрещане на нова година в Йордания". Кликнете тук за повече информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за тази дестинация. Очакваме коментарите Ви тук.